פיתוח צוות מורים | team development
top of page
20211125_131701.jpg

"תעבוד עם אנשים שאתה יכול ללמוד מהם."

פיתוח צוות מורים

פיתוח צוותי הוראה וחדרי מורים

מה התוכנית בפיתוח הצוות ומה השלבים שנעבור בסדנה?

יום מחוץ למשרד עוזר לאנשים להירגע וליהנות מהחיים. זה מביא נקודת מבט רעננה שיכולה להיות קשה להשגה אם אתם מחוברים לפינת העבודה.

אנו מתמקדים ביצירת אווירה המעודדת את חברי הצוות להכיר ולתמוך זה בזה, כי האמון חשוב לנו.

לפתח חלום משותף בצוות. לא רק כדי להפוך את החלום שלו למציאות אלא גם למצוא פתרונות לבעיות

תמיכה ועידוד בבניית צוות הם המפתח ליצירת צוות מעולה, במיוחד בסביבה תחרותית כמו מקום העבודה.

ללא סביבת עבודה מתאימה, העובדים עלולים להיות לחוצים, חסרי מוטיבציה ומנותקים בעבודתם, מה שגורם למורל החברה נמוך יותר.

יש חוסר אמון בין עובדים מבוגרים לעובדים צעירים יותר. העובדים המבוגרים מתקשים להדריך עובדים צעירים ולעתים קרובות אינם מצליחים לתת להם הזדמנויות נאותות במקום העבודה.

כשאתה חלק מצוות וכאשר אתה יכול לסמוך על חבריך לצוות, זה הופך את העבודה המשותפת כדי להגיע למטרה משותפת להרבה יותר קלה. עבודת צוות דורשת אמון וכבוד הדדי; חברי צוותים מצליחים מאמינים זה בזה ונהנים מעבודתם.

 

מה זה:  פיתוח צוות מורים?

פיתוח צוות הוא תהליך של שיפור איכות חברי הצוות באמצעות הכשרה וחינוך. תהליך זה מסייע לעובדים ללמוד מיומנויות וידע חדשים שהם יכולים להשתמש בהם בעבודתם. בנוסף, פיתוח צוות מסייע לעובדים להבין טוב יותר את תפקידיהם בארגון וכיצד הם יכולים לתרום להצלחתו. על ידי שיפור תפוקת העובדים, פיתוח צוות המורים, יכול לעזור לארגונים להשיג את יעדיהם בצורה יעילה ואפקטיבית יותר. פיתוח צוות מורים יוצר נקודת פתיחה לכלל המשתתפים, הוותיק מכיר את הצעיר, לכל אחד יש יתרון יחסי שרואים אותו לא פעם מחוץ למערכת העבודה והשגרה.

 

תהליך פיתוח הצוות המורים מורכב בדרך כלל מארבעה שלבים:

אטרקציה- גיבוש: השלב הראשון של פיתוח צוות מכונה "גיבוש". בשלב זה, העובדים רק מתחילים להכיר אחד את השני ועדיין מבינים מה התפקידים שלהם בצוות. לעתים קרובות יש מתח מסוים במהלך שלב זה, כאשר חברי הצוות מנסים להבין מי אחראי ומה המטרות של הצוות.

 

מרגישים את השקט המתוח: השלב השני של פיתוח צוות מכונה "סערה או שקט מתוח". במהלך שלב זה, חברי הצוות מתחילים לעבוד יחד באופן הדוק יותר ומתחילים לקבוע כמה כללי יסוד. עם זאת, עדיין יכול להיות עימות מסוים במהלך שלב זה, מכיוון שחברי הצוות מתחילים להיות בעלי דעות שונות לגבי אופן הפעולה של הצוות.

 

מחדדים נורמה: השלב השלישי של פיתוח צוות מכונה "נורמה". במהלך שלב זה, לחברי הצוות יש הבנה טובה יותר זה של זה וקבעו כמה קווים מנחים כיצד הצוות יפעל. שלב זה נחשב לעתים קרובות לפרודוקטיבי ביותר מכיוון שחברי הצוות מסוגלים לעבוד יחד בצורה יעילה יותר.

 

 הביצוע: השלב הרביעי והאחרון של פיתוח צוות ידוע כ"ביצועים". בשלב זה הצוות פועל במיטבו ומשיג את מטרותיו ביעילות. שלב זה נחשב לרוב למוצלח ביותר מכיוון שכל חברי הצוות עובדים יחד בהרמוניה לקראת מטרה משותפת.

שלבי פיתוח הצוות אינם תמיד ליניאריים; צוותים עשויים לנוע קדימה ואחורה בין השלבים כשהם מנסים להשיג את מטרותיהם. לדוגמה, צוות עשוי לעבור מהסתערות חזרה לגיבוש אם יש שינוי במנהיגות או אם חברים חדשים מצטרפים לצוות. בנוסף, לא כל הצוותים יגיעו לשלב ההופעה; קבוצות מסוימות עלולות להיתקע בהסתערות או בהתערבות ולעולם לא למצות את מלוא הפוטנציאל שלהן.

 

לסיכום המסקנה: פיתוח צוות מורים הוא תהליך חשוב עבור ארגונים צוותים עוברים שלבים שונים כשהם עובדים יחד כדי להשיג את מטרותיהם. על ידי הבנת השלבים הללו, ארגונים יכולים לספק לעובדיהם את הכלים והמשאבים הדרושים להם כדי להצליח בתפקידיהם. בנוסף, על ידי שיפור תפוקת העובדים באמצעות פיתוח צוות, ארגונים יכולים להשיג את יעדיהם בצורה יעילה ואפקטיבית יותר.

החשיבות
החשיבות של צוות/ חדר מורים המושקעים בו המשאבים הנכונים יכולה להשפיע באופן ישיר על אחרון התלמידים בכיתה. מחנך הכיתה, וגם המורים המקצועיים, הם הדמות המרכזית בעיצובו של התלמיד "האזרח בהתהוות". מתן "רוח גבית" והשקעה ברמת התוכן והנפש במורה תשפיע מיידית על הכיתה כקבוצה וכפרטים. אחת הדרכים הטובות לעשות כן היא באמצעות הוצאת המורה מבית הספר ויצירת פלטפורמה בלתי פורמלית לקבלת ידע וכלים.

חברת 'צל הדרך' מעבירה מאות יחידות הדרכה וגיבוש בשנה ובעלת ניסיון עשיר בעבודה מול חדרי מורים. מנהלים ומנהלות מוזמנים לפנות ליגאל, מנכ"ל ובעלי החברה, ולקבל פרטים וסיוע בבניית ההדרכה למורים.

bottom of page