פעילויות צוות מגבשת | team development
top of page
סדנאות פיתוח צוות וימי גיבוש_edited.jpg

"אם כולם מתקדמים ביחד אז ההצלחה לוקחת על עצמה אחריות."

פעילויות צוות מגבשת

פעילות גיבוש לצוות

 

ניתן להגדיר את המונח 'צוות עבודה' כיחידה של עובדים הנמצאים תחת אותה מטריה מקצועית ומוגדרים כמחלקה, צוות, או כל מושג מאגד אחר. הגדרה נוספת, רשמית יותר למושג תהיה קבוצת אנשים הפועלת בתיאום במטרה להשיג ולקדם אינטרסים ויעדים משותפים, ומוגדרים מראש. בין חברי הצוות מתקיימים יחסי עבודה קבועים, תלות הדדית, שיתוף פעולה, שפה משותפת ועוד.

הדבר החשוב ביותר בניהול צוות הוא ההבנה שצוות עובדים משול למכונה, או אפילו למכונית, בשביל לקבל תפוקות יש צורך בתשומות, או בשביל לקבל נסיעה בטוחה במכונית צריך דלק וטיפולים מכניים. בשביל שצוות יצליח לייצר תפוקות, קרי פרודוקטיביות בעבודה, עמידה ביעדים, שיפור בביצועים ועוד, יש צורך לייצר תשומות לצוות ( המודל של איסטון ): עלינו כמנהלים לוודא שהצוות והפרטים בו מקבלים הדרכות מתאימות, מקבלים כלים לביצוע עבודתם, חווים אירועים חברתיים עלמנת לשפר את הקשר הבין אישי בין החברים בצוות ועוד.

העדר תשומות בצוות יביא לפגיעה בתפוקות, מרמור, תחושת אי הזדהות בארגון והיעדר זהות. מציאת האיזון הנכון ובניית תוכנית הדרכה לצוות תביא לשיפור משמעותי בתפוקות וברמת ההזדהות עם הארגון. אחת הדרכים

ליצור זאת היא ע"י ביצוע פעילויות מגבשות לצוות.

התרומה לצוות

 

פעילות צוות מגבשת המועברת בצורה נכונה ומקצועית מייצרת מספר דברים חשובים לגרף ההתפתחות של הצוות: שיפור שיתוף פעולה בין חברי הצוות, שיפור התקשורת הבין אישית, יכולת להציף פערים וקונפליקטים כמו גם היכולת לטפל באותם פערים, העלאת המוטיבציה, שיפור רמת התיאום ועוד.  מעבר לכיף ולחוויה החברתית, פעילות צוותית מגבשת צריכה לייצר ערך מוסף עבור הארגון. בכל פעילות חווייתית ניתן "לשתול" מסרים חשובים ולעבוד על אתגרים בצוות ונקודות בהן הצוות זקוק לשיפור.                                                                          

אחת הטעויות הקלאסיות של מנהלי צוותים ומנהלי מחלקות היא הזמנת פעילות גיבוש לצוות והתנהגות של "שגר ושכח", כלומר: "אני מנהל הצוות הזמנתי את הפעילות, עכשיו אפשר לסמן "וי"....". חברת 'צל הדרך' מעודדת את המנהלים לשתף פעולה ולגלות מעורבות בבניית הפעילות. אסור לדלג על שלב האבחון, עליכם, המנהלים, לכוון את אנשי המקצוע שמעבירים את ימי הגיבוש ולציין נקודות שהייתם רוצים לקדם ולשפר. יום הגיבוש מהווה פלטפורמה מצוינת לטיפול בבעיות בצוות.

 

עיתוי הפעילות

 

לעיתוי הפעילות יש חשיבות גבוהה ורצוי שמקבלי ההחלטות בארגון ישקיעו בכך מחשבה. חברות רבות קובעות ומזמינות ימי גיבוש "כי צריך" או כי "כתוב בגרף". אנו ב'צל הדרך' ממליצים לתאם ימי גיבוש בהתאם לצרכים הבאים:

 

  • בחודשים בהם אין חגים ויש רציפות ארוכה של ימי עבודה, יום גיבוש יכול להיות שבירת שגרה מצוין.

  • בתחילת שנה כאירוע יריית פתיחה או בסוף שנה כאירוע שסוגר פעילות מסוימת.

  • לפני תחילת פרויקט קריטי של הצוות כחלק ממטרה ארגונית גדולה.

  • קביעת יום גיבוש כחלק מטיפול במשבר שיש בתוך הצוות.

  • קביעת פעילות גיבוש לאחר קליטה של מספר עובדים חדשים ורצון לחבר אותם להווי ולעובדים הוותיקים יותר.

רוצים לתאם יום גיבוש לצוות שלכם בחברה ? מתלבטים מהו הקונספט הנכון ביותר ? 

אתם מוזמנים לפנות ליגאל, מנכ"ל ויועץ בכיר של חברת 'צל הדרך'. יגאל יסייע לכם בבניית יום הגיבוש האיכותי והמתאים ביותר עבור הצוות שלכם.

אתם מוזמנים לפנות בטלפון 050-5405049 או במייל.

Flying Lanterns

01

 מציאת קוֹנְסֶפְּט

Navigating in Woods

02

לבחון את הכיוון

Enjoying Outdoor

03

לדעת שזה, זה

bottom of page